Čtyři zajímavá fakta o USB flash discích, které byste měli vědět

Že ve světě technologií každá žhavá novinka skončí brzy v propadlišti dějin? USB klíček boří mýty! Praktické paměťové médium se například u našeho západního souseda těší již přes deset let stejně vysoké popularitě. Loni se v Německu prodalo neuvěřitelných 14,05 milionů kusů: skoro čtyřikrát více než notebooků. Čím to?

Sednou si s dnešním životním stylem
Kvalitní zařízení snese až sto tisíc zápisů či mazání. Nebojte se proto z „flešky“ udělat dovolenkové album nebo trezor pro vaše superdůležité soubory z práce. Hudební i filmová knihovna, záloha dat, nouzový operační systém, kofein pro počítač: v to vše můžete proměnit univerzální médium.

Protože flash disk využije každý, stal se ideálním propagačním předmětem pro uvedení nové značky na trh. USB s logem navíc může pomoci firmám vyniknout mezi konkurenty.

Přenosné disky nám dělají dobrou společnost už 21 let. Běžný uživatel ale nemá páru o jejich výjimečných vlastnostech.

Předeženou i Usaina Bolta / Jsou rychlejší než jaguár
Každý prodavač v elektru vám řekne, že lidi koukají u flash disků hlavně na kapacitu.

Při honbě za co nejvíce gigabajty vám snadno může utéct další klíčová vlastnost: rychlost přenosu dat. Nejkvalitnější kousky dnes dovedou přečíst přes 400 MB/s a zapsat klidně 350 MB/s. Váš oblíbený film v ultravysokém rozlišení 4K na ně uložíte do 40 sekund!

Dají pomalému internetu druhý dech
Technologie plug-and-play představuje velice pohodlnou formu přenosu dat mezi počítači. Sdílení zařízení tímto způsobem si oblíbili nejen domácnosti, ale hlavně podniky. Ale co když kolega sídlící ve vedlejší budově potřebuje vaše data co nejdříve? A vestavěný Wi-Fi adaptér ve vašem laptopu je pomalejší než šnek? Pokud váš šéf není sportovním fanatikem, doporučí využít Wi-FI USB adaptér.

Tahle miniaturní věcička promění váš od světa odříznutý notebook ve zdroj nejčerstvějších zpráv, zajímavých videí a on-line her bez lagů. Kvalitní síťové USB karty si poradí i s nejnáročnějšími činnostmi na připojení:
– streamování
– video hovory
– sdílení souborů

Zkrátka můžete vesele pokračovat v internetové závislosti.

Anténa USB adaptéru chytne a už nepustí síťový signál z routeru. Okamžitě zajistí nepřetržité internetové připojení pro váš přenosný systém.

Instalace je snadná jako připojení myši. V obchodě se vyplatí sáhnout po menším modelu: větší kousky se mohou roztahovat přes dva USB porty vašeho notebooku a zošklivit ho.

Vydrží ve všech ohledech / Snesou i galeje
Dokonce i UBS klíč ze supermarketu se může pochlubit výdrží v extrémních teplotách jako 70 °C, nebo naopak 15 °C pod nulou. Kousky vhodné do průmyslu či armády bezpečně ubytujete i v -40 až 200 °C.

Ze zašlápnutí, vyprání v pračce i pádu z druhého patra se váš nosič dat otřepe. A pokud ho uschováte na bezpečné místo, obsah klíčenky může za desítky let přinést poselství budoucím generacím.

Proč zrovna „flash disk“?
… Protože se na něj dají ukládat flash hry? Skoro trefa.

Tento přenositelný pomocník disponuje pamětí typu flash. V kostce to znamená: na malé ploše hodně výkonu.

Speciální typ paměti vám umožňuje dopřát si herní nebo filmovou smršť kdekoli. Výrobní technologie je navíc levnější než u tradičních pevných disků. Ušetříte nejen při nákupu, ale i za elektřinu: USB má na energii menší apetit než HDD.

Existuje nespočet důvodů, proč „elektronické tyčinky“ stále okouzlují uživatele po celém světě. Flash disk s firemním designem na míru se navíc stává účinným nástrojem pro propagaci společnosti. Proto se USB klíčenka s marketingovým obsahem stala jedním z nejpopulárnějších dárkových předmětů. Ano, trumfla i propisky a notýsky.